Amikor valami okból kifolyólag úgy döntünk, hogy elhagyva a nyüzsgő városi életet, inkább falura költözünk és ott fogunk gazdálkodni, érdemes alaposan megválogatni, hogy mit fogunk termelni és mennyit. Vannak olyan gyümölcsök, mint amilyen a szőlő, ami nem hiányozhat a palettáról, hiszen a fehérborok alapvető élelmiszernek számítanak vidéken, vagyis minden háztartásban megtalálhatóak.
Szó szerint is felhasználhatóak alapanyagként, mert több olyan recept is létezik, amelyekhez szükséges kisebb-nagyobb mennyiségben minőségi ital. Ezek mellett természetesen, a kísérő szerep olyankor nagyobb hangsúlyt kap. A fehérborok igazán ízletesek és aromában gazdagok lehetnek. Ebben nagy szerepe van a különböző előállítási módszereknek, amelyek akár tanyánként, de főleg vidékenként változnak.
Az édesítést és az alkoholtartalomnak a növelését gyakran egy kevés cukor hozzáadásával szokták megoldani, de ezek mellett még léteznek bizonyos fűszerezési technikák is. Azok a régiók, ahol a fehérborok készítésére fektetnek nagyobb hangsúlyt, ott tudják, hogy mit érdemes hozzájuk keverni, hogy igazán ízletesek legyenek.