A konyhákban, még akkor is, ha manapság a legtöbb helyen már van mosogatógép, gyakran 5 vagy 10 literes bojlerrel van megoldva a meleg víz biztosítása. Az ilyen kisbojler mindig elegendő a konyhai szükségletek kielégítésére.
Hiszen a főzés közbeni kézmosásokhoz épp elegendő víz áll benne rendelkezésre, sőt, néhány edényt is elmosogathatunk ennyivel. Ezért ez a fajta ideális megoldásnak számít a konyhában. Az igaz, hogy az ára arányaiban nem sokkal kisebb, mint nagyobb társaié, de itt gyakran hely sincs arra, hogy egy nagyobb bojler elférjen, meg nem is mutatna szépen.
Az igényeknek, szükségleteknek megfelelően kapható alsó és felső elhelyezésű kisbojler. Ennek az a lényege, hogy a kivezető csövek melyik irányba vannak. Ez mindig attól függ, hogy hol van a vízvezeték és milyen a konyhabútor. A kisbojler előnye, hogy közel van a csaphoz, tehát a hőveszteség minimális.
Ez nem így van akkor, ha a konyhába a központi bojlerből jön a víz, hiszen az mindig távolabb kerül elhelyezésre, hacsak nem egy fal választja csak el egymástól a konyhát és a fürdőszobát.