Aki a gluténmentes ételek készítését részesíti előnyben, annak a következő információk nagyon hasznosak lesznek. Tény, hogy sokak szerint nagyon könnyű dolog gluténmentesen sütni. Ez így is van. A gluténmentes liszttel való sütés nem nehéz, de azért egy pár dologra érdemes odafigyelned mielőtt belekezdenél. Éppen ezért, ha kenyeret, brióst, vagy bármi mást szeretnél sütni és gluténmentes lisztet fogsz használni, érdemes néhány dolgot tudnod.
Nagyon fontos ugyanis a helyes lisztkeverék annak érdekében, hogy a tészta, valamint a megsütött élelem a kívánt tulajdonságokkal rendelkezzen. Minden sütéshez megtalálhatunk egy olyan lisztkeveréket, ami a legalkalmasabb az adott célra. Például, ha fehér kenyeret akarsz sütni, akkor a Schär különleges lisztjével érdemes kezdened. A gluténmentes fehérkenyér liszt ugyanolyan jól beválik otthoni sütésre. Sokan a barna, magvas kenyeret kedvelik, amihez szintén használható a speciális liszt.
Ez ballasztanyagokban gazdag alternatíva és remek minőségben finomított liszt, ami lenmagot és hajdina lisztet, továbbá borsókorpát és almarostokat tartalmaz. Ha édes tésztát akarsz készíteni, akkor a Schär erre a célra forgalmazott lisztjével érdemes dolgozni. Mindenféle kekszet, aprósüteményt, kevert süteményt, sőt, akár piskótát is nagyon jól el lehet vele készíteni. A finom, ropogós és édes falatok érdekében, tehát érdemes a speciális lisztet használni.
Nemsokára itt a karácsony és biztosan mindenki szeretne valami finomat tenni az ünnepi asztalra, amit saját maga készített. A garantált siker érdekében, nyugodtan szét lehet nézni a gyors és egyszerű receptek között, valamint az oldalra kattintva hasznos információkat is megismerhetünk a különféle, gluténmentes liszteket illetően. Vigyázni kell tehát arra, hogy milyen típusú lisztet keverünk a tésztába. Kár kihagynod a remek lehetőséget, hogy a készítményhez megfelelő típust válaszd, ha egyszer számos változat áll a rendelkezésedre és még segítséget, útmutatást is találsz a schaer.com oldalon.