Kiknek kell a taxis vállalkozói vizsga?

A nagyobb városokban és főleg Budapesten, egyre többen szeretnének taxis céget alapítani. Ez nem is meglepő, hiszen a magyar fővárosban rengetegen közlekednek taxival, ezért igenis megéri ebbe belevágni a vállalkozónak.

Taxis vizsga olcsón

Természetesen a taxis vállalkozói vizsga nélkül legálisan nem lehet elindítani a vállalatot. Aggódni azonban nem kell, hiszen léteznek olyan kurzusok, amelyeknek a befejeztével, elvégzésével az ember megkapja a szükséges papírokat.

A taxis vállalkozói vizsga leadása és a tanfolyam elvégzése akkor kötelező, ha valaki társas vagy egyéni vállalatot kíván alapítani, ahol taxaméter nélküli autóval vagy ezzel ellátott kocsival végeznek személyszállítói vállalkozói tevékenységet.

A taxis vállalkozói vizsga akkor is elengedhetetlen, amikor valaki ilyen cégnél szeretne vezetői pozíciót betölteni. Aki belevág a tanfolyamba, jó, ha tudja, hogy a taxis vállalkozói vizsga után a kapott dokumentumok öt évig érvényesek. Ezt követően adott a hosszabbítás lehetősége, ami sokak nagy örömére nagy mennyiségű papírmunka és nehéz vizsga nélkül oldható meg.

Print Friendly, PDF & Email