Kivételesen magas a chia mag tápértéke

Egyre többet lehet hallani a chia mag alkalmazásáról, mivel rendkívül egyszerűen elkészíthető. Nagymennyiségben tartalmaz Omega 3 és 6 zsírsavakat, amelyek nélkülözhetetlenek a szervezetnek. Minimális a kalóriatartalma, így fogyókúrázók előszeretettel használják a chia magot a mindennapi étkezéshez. A chia mag tápértéke nagyon értékes, hiszen rengeteg mangánt, rezet, cinket, foszfort és káliumot tartalmaz.

chia mag tápértéke

chia mag tápértéke


Nincs karakteres íze, így bármilyen ízesítéssel elképzelhető. Leginkább édességet, pudingot készítenek belőle, de leveseket is sűríthetünk vele. A chia mag tápértéke 486 Kcal, energiaértéke 2065 KJ.

Szénhidráttartalma alig 42 g, de cukor nincs benne egy gramm sem. Nem is gondolnánk, de a chia mag tökéletesen helyettesíti a tojás szerepét, hiszen kocsonyásító hatással rendelkezik. Sokkal finomabb lesz tőle a kenyér is. Mivel nagyon magas a chia mag tápértéke, ezért nyugodtan fogyaszthatjuk, akár főételként is. Rendeljük meg online, hiszen sokkal olcsóbb, mintha a kisboltba vásárolnánk meg!

Print Friendly, PDF & Email