Sokan a whiskyt tartják a legnagyobb jelentőséggel bíró alkoholos italnak, hiszen ezt az egész világon ismerik és szeretik. Számunkra viszont a magyar pálinka sokkal nagyobb jelentőséggel bír, mint a semleges ízű gabonaszeszek.
Mi ezt isszuk a vasárnapi ebéd előtt, ezzel fogadjuk a vendégeinket és ezt fogyasztjuk örömünkben, bánatunkban egyaránt. A magyar pálinka igen eltérő minden tekintetben a többi égetett szesztől. A legtöbb égetett szesszel ellentétben, a gyümölcspárlatot nem folyamatos lepárlással állítják elő a desztillációs tornyokban.
Kisméretű rézüstökben készül, szakaszos lepárlással, több száz éves hagyományos módszerek szerint. Az alapanyagok tekintetében is jelentős különbség van. A magyar pálinka kiváló minőségű, érett, lédús gyümölcsökből készül, amelyek magas cukortartalommal rendelkeznek.
Ezzel szemben, a legtöbb égetett szeszt gabonából és más keményítőt tartalmazó növényi részekből állítják elő. A magyar pálinka abban is egyedi, hogy nincs szüksége érlelésre, mert a lepárlás után rögtön fogyasztható.