Néha elkerülhetetlen a foggyökér kezelése

A nem kezelhető és töméssel sem megmenthető fogakat sajnos el kell távolítani, hiszen azok csak tovább rontják az íny egészségi állapotát, ami fogínysorvadáshoz is vezethet. Annak érdekében, hogy a páciens ismét bátran mosolyogjon, a fogsor készítés jelenti a biztos megoldást. Ez pedig nem csupán a műfogsor elkészítéséből áll. Fontos lépésnek bizonyul ennek az első próbája is, amikor a szakember átadja ezt az ügyfélnek és többször is megmutatja, hogy kell azt viselni, alkalmazni, illetve átadja az ápolásához szükséges kezdőcsomagot is.

A szakértő azt is elmondja, hogy a műfogsort a következő konzultációig, ami nagyjából 5 nap, a szájban kell tartani, Ha esetleg kényelmetlennek bizonyul a fogsor, az orvos alakíthat rajta annak érdekében, hogy az a lehető legjobban illeszkedjen, és viselése kényelmes legyen. Egyes helyeken, a fogsor készítés egy hét alatt is megtörténhet, de csakis akkor, ha nem kell fogakat kihúzni. Ha erre van szükség, a gyógyulási időt kötelező kivárni a komplikációk elkerülése végett. A gyógyulás után, azonban már megoldható a fogsor készítés.

Szerencsére sokan időben fordulnak a fogorvosukhoz, amikor is még a fogak, bár rossz állapotban vannak, de megmenthetőek. Ha az egyszerű tömés nem is, de a foggyökér kezelése orvosolhatja a helyzetet. Persze itt is tudnia kell a betegnek, ha túl sokat vár a kezeléssel, akkor a kártevő baktériumok okozta fertőzés nagyon gyorsan továbbterjedhet. Ez pedig néha megfertőzheti az arcüreget és még akár csonthártyagyulladást is okozhat. A kialakuló gyulladás hajhullást, bőrkiütést vagy hosszútávon ízületi problémát is okozhat.

A legnagyobb probléma az, hogy sokan mindezt semmibe veszik és nem is hiszik el, hogy az egyszerű fogromlás is vezethet ilyen súlyok helyzetekhez. A foggyökér kezelése tehát nem tűr halasztást, hiszen ha erre van szükség, az már azt jelenti, hogy a fog közel van ahhoz, hogy menthetetlenné váljon. A szimpla tömés pedig azért nem jöhet szóba, mert a gyökerek ugyanúgy gyulladás alatt maradnának, és emiatt a panaszok továbbra is fennállnának és egyre elviselhetetlenebbé, fájdalmasabbá válnának.

Print Friendly, PDF & Email