A PMS szindróma típusai, kezelési lehetőségei

A premenstruációs időszakról érdemes beszélni, hiszen sok nőt érint. A havi menzeszt megelőző 2 hétben kezdődik el. Tünetei közül meg kell említeni a nyugtalanságot, fáradékonyságot, labilis kedélyállapotot, fejfájást, ízületi fájdalmakat vagy puffadást. A PMS szindróma tüneteinek enyhítésére oda kell figyelni. A nők közel 40 százalékát érinti, de ebből alig 10 százalék ismeri fel, hogy problémával áll szemben.

PMS szindróma

PMS szindróma


A PMS szindróma több típusa közismert. Az A típus kezelésénél B6 vitamin szedésével enyhíteni lehet az álmatlansággal, hangulatingadozásokkal járó kellemetlenségeket.

A C típus ezzel szemben magnézium pótlásával orvosolható. Ebben az esetben fejfájással, szédüléssel kell számolni. A D típusú PMS szindróma memóriazavarokkal és depresszióval társul. Leginkább akkor alakul ki, ha a szervezetben ólommérgezést veszünk észre. A H típusnál B és E vitamin szedése ajánlott és csökkenteni kell a só- meg a kávéfogyasztást. Utolsóként meg kell említeni a P típusú szindrómát, ami hányingerrel, hányással, erős és fájdalmas görcsökkel jár együtt. Figyeljünk oda és kezeljük megfelelően!

Print Friendly, PDF & Email