Turbókompresszorok robosztus kivitelben

Sok esetben van szükség a sűrített levegő előállítására ipari környezetben, de a kompresszorok, amik erre alkalmasak, sokszor otthon is hasznosnak bizonyulnak. Kiváló szerkezetek, precíz mérnöki tervezéssel. Éppen ezért, gondoskodnunk a megfelelő működésükről rendszeres karbantartással. A kompresszor vízleválasztó nélkül hamar tönkremenne, mivel ez akadályozza meg, hogy a rendszerben felgyűljön a nedvesség.

Fém szerkezetek

Egy teljesen tiszta környezetben is lehetnek a levegőben olyan apró részecskék, amit az ember nem érzékel. A kompresszorok a használat során szép lassan beszívják ezeket, amik végül felgyűlnek a rendszerben és károsodást okozhatnak, illetve csökkenthetik a teljesítményt. A kompresszor vízleválasztó különösen jól jön olyan környezetben, ahol például párás a levegő. De nemcsak ez az egyetlen módja annak, hogy megvédjük a károsodástól ezeket a berendezéseket. A gőzszűrők szintén nagyon fontosak és nem szabad megfeledkeznünk a tartálylevegőztető atmoszférikus szűrőkről sem.

A szennyezet levegő tehát nem csak az élőlényekre lehet rossz hatással, hanem ezek a részecskék még az olyan berendezésekben is kárt tehetnek, mint a kompresszorok. A Ganzair széles kínálatának köszönhetően könnyedén beszerezhető a kompresszor vízleválasztó. Egy egyszerű dugattyús modell esetében is szükség van szűrőkre, de akkor sem szabad megfeledkeznünk a használatukról, amikor a turbókompresszorok kerülnek szóba.

Ezek a berendezések már ipari teljesítménnyel bírnak és kielégítik a nagy sűrített levegő igényeket is. A felépítésüknek köszönhetően rendkívül hatékonyak, ám ahhoz, hogy hosszú ideig folyamatosan és egyenletesen működhessenek szükség van a hűtésükre, ami vízzel történik. A túlhevülés így könnyedén elkerülhető, hiszen ezek is alkalmasak az olajmentes levegő előállítására. A turbókompresszorok rendszerint méretes darabok, amelyekből a kisebbek 400 V erős motorral vannak felszerelve, míg az igazán nagyoknak szükségük van egy 6 kV motorra is. A turbókompresszoroknak az üzemeltetési költsége alacsony és a javítási költségek is elég olcsóak.

Print Friendly, PDF & Email